OFERIM SERVICII DE PROIECTARE, INSTALARE SI SERVICE
Ne ocupam cu: proiectarea si executia instalatiilor si automatizarilor electrice rezidentiale si industriale (automatizari porti, usi de garaj si bariere acces auto), sistemelor de securitate (sisteme de antiefractie, CCTV si control acces; instalarea sistemelor de detectie si semnalizare la incendiu, aer conditionat si ventilatie, cablare si executie retele de calculatoare; service si intretinere a tuturor sistemelor mentionate mai sus!
Ai un proiect și vrei ca o echipă de profesioniști să se ocupe de el? Dacă da, atunci te afli în locul potrivit!
Instalatii electrice
Executam lucrari de instalatii electrice pentru alimentare electrica – bransamente electrice la reteaua nationala si a diversilor consumatori cum ar fi: tablouri electrice, diverse utilaje din toate domeniile; Executam instalatii de iluminat si prize. In functie de destinati, sunt instalatii electrice interioare care servesc numai pentru iluminat, instalatii electrice care sunt destinate alimentarii receptoarelor (diversi consumatori) si instalatii electrice pentru ambele destinatii.
In locuinte, cladiri publice, birouri, instalatiile electrice se executa ingropat, iar in hale industriale, subsoluri, baraci pe santiere, instalatiile electrice se executa aparent.
In componenta instalatiei de iluminat si prize se utilizeaza conducte, cabluri, tuburi protectoare, accesorii, aparataj de instalatii (prize, intrerupatoare, comutatoare etc.) si corpuri de iluminat.
Acestea se realizeaza cu ajutorul conductorilor electrici de diferite sectiuni montati ingropat sau aparent.
Automatizari electrice
Ne ocupam de tot ceea ce tine de automatizari electrice, de la proiectarea si montajul tablourilor electrice automatizate, automatizarea portilor de acces de tip batant, autoportant si culisant, a usilor de garaj, executia si proiectarea diferitelor sisteme de automatizare la comanda pana la mentenanta lor. Intelegem nevoile fiecarui client si oferim solutii practice si complete pentru imbunatatirea proceselor din orice companie cat si a sistemelor rezidentiale de automatizare si confort!
Sistemul de securitate
Sistemele de alarmă antifurt/anti-efracţie sunt un set de dispozitive interconectate, având ca scop protecţia unui obiect, de obicei o locaţie, împotriva intrușilor și totodată notificarea proprietarului sau/și dispeceratului/centrului de orice încălcare a zonelor protejate. În funcție de cerințele și posibilitățile financiare, se poate alege un sistem de alarmă simplu, potrivit pentru protecția de bază a unei locuinţe/apartament, sau o structură mai avansată, care, pe lângă funcțiile de bază, va îmbunătăți considerabil confortul utilizatorilor. Proiectantul sistemului, de obicei compania de instalare sau pur și simplu instalatorul, poate ajuta foarte mult beneficiarul (clientul) să aleagă o soluție optimă, în funcție de caracteristicile locaţiei și de nevoile clienților, luând în considerare şi opțiunile de extindere a sistemului pe viitor. Sistemele de alarmă mai avansate pot îndeplini funcții precum controlul accesului (prin porţi motorizate, încuietori electrice în portiţe/uşi), controlul sistemului de iluminat și încălzire și multe alte funcţii de automatizare a casei/clădirii. Dispozitivele de interfață (manipulatoarele) sunt tastaturi moderne și panouri tactile, care, dincolo de aspectul estetic și funcționarea intuitivă, au capacitatea de a stoca hărți ale locaţiei pe carduri de memorie pentru un control mai ușor al întregului sistem, precum şi în telefoanele mobile sau dispozitive și PC-uri portabile cu aplicaţii dedicate şi conexiune la Internet.
Sistemele de supraveghere video permit supravegherea si stocarea de imagini si sunet a obiectivelor si accesul la acestea si prin internet, a afacerii sau a locuintei, folosind un laptop sau chiar un telefon mobil. De asemenea, a contribuit si faptul ca, instalarea si configurarea unui asemenea sistem a devenit mult mai facila, in plus, costurile echipamentelor componente ale unui sistem de supraveghere video performant au scazut considerabil.
I. Componentele unui sistem de supraveghere video ANALOGIC HD
1. DVR HD – Inregistrator video digital (Digital Video Recorder)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere analogice HD profesionale
4. Sursa de alimentare pentru camere
5. Cablu pentru transmiterea semnalului video
6. Cablu pentru alimentarea camerelor
7. Mufe pentru cabluri
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala
II. Componentele unui sistem de supraveghere video DIGITAL IP
1. NVR – Inregistrator video de retea (Network Video Recorder)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere IP digitale
4. Sursa de alimentare sau Switch POE pentru camere
5. Cablu UTP sau FTP pentru conectarea in retea
6. Cablu alimentare, doar cand nu se foloseste POE
7. Mufe RJ45 pentru cablu UTP/FTP
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala
Sistemele de control acces si potaj au rolul de a securiza, controla si restrictiona accesul personelor in anumite locatii si efectuarea unui proces de memorare si stocare a evenimentelor generate prin functii de pontaj, realizarea acestora se face prin intermediul componentelor acestuia: centrale de acces si potaj, cititoare de carduri si biometrice de amprenta, cartele de acces sau coduri de acces, yale si turnicheti de acces si electromecanice.
Unul din cele mai importante sisteme de siguranta a bunurilor si personelor este sistemul de detectie si semnalizare la incendiu!!! In primul rand, noi consideram ca viata este cea mai importanta valoare dintre toate, desi multi nu constientizeaza acest lucru si pun pe primul rand mai mult valorile materiale pe care le detin! Din acest motiv noi recomandam instalarea sistemelor de detectie de semnalizare si detectie la incendiu! VIATA ARE PRIORITATE ! FOCUL nu iarta NIMIC !
Componenta principala a unui sistem de detectie si semnalizare la incendiu este; centrala de semnalizare si detectie, detectoare de fum, temperatura si gaze, sirene optoacustice si butoane de semnalizare.
Climatizare
In zilele de canicula, aerul conditionat devine unul dintre cei mai buni prieteni ai nostri, indiferent ca suntem acasa sau la serviciu.
Evacuarea aerului din incinta consta in eliminarea aerului viciat din interior, iar daca acesta nu este inlocuit cu aer proaspat se produce o depresurizare. Pentru a evita aceastra depresurizare se introduce aerul proaspat generand o presurizare, iar aerul iese prin orice deschidere existenta.
Recomandarile noastre in folosirea si intretinerea aparatelor de aer conditionat sunt urmatoarele :
-verificarea si curatarea aparatelor de aer conditionat de minim 2 ori pe an, o data la inceputul sezonului de vara si o data la sfarsitul sezonului de vara!
– in timpul neutilizari acestora se recomanda deconectarea lor de la reteaua electrica, daca acest lucru este posibil !
Executarea acestori lucrari trebuie sa fie facuta de personal autorizat si calificat!
Ventilatie
Ventilația este procesul de schimbare sau înlocuirea a aerului într-un spațiu pentru a oferi înalta calitate a aerului din interior. Ventilația este utilizată pentru îndepărtarea de mirosuri neplăcute, fum, căldură și umiditate excesivă, a introduce aer din exterior, pentru a menține aerul circulant în interiorul clădirilor, și pentru a preveni stagnarea aerului interior. Ventilația include atât schimbul de aer cu exteriorul, precum și circulația aerului în interiorul clădirii. Este unul dintre cei mai importanți factori pentru menținerea calității aerului într-un interior acceptabil în clădiri. Metode de ventilare: o clădire poate fi împărțit în forțat/mecanic și ventilație naturală.
Metoda “mecanică” sau “forțată” de ventilație este utilizată pentru a controla calitatea aerului din interior. Excesul de umiditate, mirosuri și contaminanți fizici din aer, poate fi adesea controlat prin diluarea sau înlocuirea lui cu aer din exterior. Cu toate acestea, într-un climat umed este necesară multă energie pentru a îndepărta excesul de umiditate din aerul de ventilat.
Ventilația crește necesarul de energie pentru încălzire sau răcire, cu toate acestea ventilația cu recuperarea căldurii poate fi utilizată pentru a atenua consumul de energie. Acest lucru implică schimb de căldură între aerul de intrare și ieșire. Ventilația cu recuperare de energie include suplimentar un schimb de umiditate.
Ventilațiile de bucătării și băi au de obicei nevoie de evacuare mecanică pentru a controla mirosurile și, uneori, umiditatea. Bucătăriile au probleme suplimentare pentru a face față, de exemlu fumului și grăsimilor (a se vedea ventilație bucătărie). Factorii de proiectare al unor astfel de sisteme, includ în calcul debitul (care este o funcție a vitezei ventilatoarelor și a mărimii gurii de evacuare) și nivelul de zgomot. În cazul în care conductele pentru aerisire traversează un spațiu neîncălzit (de exemplu o mansarda), tubulatura trebuie să fie izolată și pentru a preveni formarea condensului pe tubulatură. Ventilatoarele cu transmisie (evacuare) directă sunt disponibile pentru multe aplicații, și pot reduce necesitățile de întreținere.
Ventilatoarele de tavan și cele de masă/podea fac să circule aerul într-o cameră, cu scopul de a reduce temperatura resimțită din cauza evaporării transpirației la nivelul pielii locatarilor. Deoarece aerul cald se ridică, ventilatoare de tavan pot fi utilizate pentru a păstra o cameră mai cald în timpul iernii, prin circularea aerului cald stratificat din tavan spre podea. Astfel de ventilatoare nu oferă o ventilație, definită ca fiind, introducerea de aer din exterior.
Ventilația naturală este aerisirea unei clădiri cu aer din exterior, fără a folosi un ventilator sau alt sistem mecanic. Aceasta poate fi realizată cu ferestre care se deschid sau guri de aerisire, atunci când spațiile pentru ventilare sunt mici și arhitectura permite.
Retelistica
Ce este retelistica si cu ce se ocupa ea?
Cei mai multi dintre noi folosim internetul fara insa sa ne dam seama ca acesta este rezultatul unei munci asidue. Si cand spun acest lucru ma refer la domeniul numit retelistica, care ar trebui sa fie un domeniu despre care fiecare dintre noi ar trebui sa cunoastem macar cateva lucruri elementare. In primul rand, fiecare dintre noi, cei care utilizam zilnic internetul, ar trebui sa stim ce inseamna o retea de calculatoare si cum se poate realiza una, insa asta vom vedea chiar in cele ce urmeaza.
Prin definitie, o retea de calculatoare reprezinta mai multe calculatoare conectate intre ele si nu in ultimul rand, care sunt capabile sa schimbe informatii intre ele. Insa exista mai multe tipuri de retele folosite in zilele noastre. Trebuie sa stiti insa ca acestea sunt folosite in functie de numarul de calculatoare care se conecteaza intre ele si in functie de marimea zonelor geografice. Iar astfel vreau sa va spun ca, in functie de dimensiune, retelele pot fi: Local Area Network (LAN), Metropolitan Area Network, (MAN), Wide Area Network (WAN), Wireless LAN (WLAN) si Global Area Network (GAN).
Local Area Network
Local Area Network este reteaua prin cablu pe care fiecare dintre noi, cei care detinem in apartamente mai multe calculatoare conectate intre ele, o folosim. Realizarea unei retele de tip Local Area Network este destul de simpla de realizat, si cei mai multi dintre noi stim cum sa cream una de acest gen. Insa pentru cei care nu stiu, trebuie sa spun ca o astfel de retea de tip LAN poate fi realizata destul de simplu, cu ajutorul unui router. Routerul este componenta ce poate face ca realizarea unei retele de tip LAN sa fie una destul de simpla de realizat.